Grote bestanden per mail versturen

Firefox sendIedereen heeft wel eens een bestand per mail willen verzenden dat te groot is. Vervelend, maar gelukkig kennen velen WeTransfer. Mozilla, het bedrijf achter de browser Firefox, heeft bekend gemaakt een soortgelijke dienst op te gaan starten. Via Send Firefox is het mogelijk om bestanden tot 1 GB te versturen. Het is gratis en staat inmiddels live.

Het gaat op dit moment nog wel om een experiment. Mozilla doet vaker dit soort experimenten om te kijken of iets aanslaat.

Extra veilig

Firefox speelt vooral op de veiligheid en privacy in. De link verloopt nadat het bestand gedownload is, en anders na 24 uur. Daarna worden de bestanden ook definitief van de server verwijderd. Naast bovengenoemde veiligheidsprocedures worden de bestanden gecrypt verzonden. Dit betekent dat de bestanden op slot worden gezet (versleuteld). Alleen de ontvanger kan hierdoor de bestanden bekijken.

WeTransfer VS Firefox Send

Bij WeTransfer kun je 2 GB versturen, wat het dubbele is. Je hebt dan 7 dagen de tijd om dit te downloaden waarnaar de bestanden verwijderd zullen worden.

Echter tegen betaling krijg je wel flink wat meer:

  • Bestanden van maximaal 20 GB verzenden;
  • De mogelijkheid om in te stellen wanneer de bestanden verwijderd moeten worden;
  • 100 GB aan eigen opslag;
  • Mogelijkheid downloadpagina met een wachtwoord te beveiligen;
  • Eigen subdomein wat professioneel lijkt als je deze dienst ook richting je klanten gebruikt.

Naast al deze voordelen, denk ik dat Firefox Send absoluut niet onderschat moet worden en dat we hier in de toekomst nog veel van kunnen wachten. Firefox staat er om bekend dat ze behoorlijk vrijgevig zijn en dat zien we weer terug in de browser Firefox. De browser heeft bij lancering een behoorlijk arsenaal aan handige tools standaard in de browser gedaan die we in de loop der jaren allemaal terug zijn gaan zien in de andere bekende browsers. Het is een zeer innovatief bedrijf!

Laat een reactie achter